3.2.2014

Tänään

Halusin vain kertoa olevani elossa. Ehjääntymässä.

Samalla viime viikkoina kovasti taas mietitty miten jatketaan. Endotsekkauksessa faktoja selviteltyä faktat selvisi. Ja ne on suht koviakin. Tänä vuonna on viimeiset mahdollisuudet kunnallisella ivf-hoitoihin, alkaa olla ikähaarukka kurottu umpee. Pakkasessa kolme alkiota, joista kuulema vain yksi onkin hyvä laatuinen ja kaksi oliko ne luokkaa kolme. Sekä vihdoinkin lääkäri sanoi ensimmäistä kertaa että minulla on vaikea endometrioosi. Eli ohjelmassa kenties PAS ja ivf-hoidot syksyllä jos ei PAS onnistu. Tämä kaikki siis jos me päätämme vielä tällä tiellä jatkaa. Lääkäriä jututtaessa tunsin sen painostuksen tunteen, sen jonka mukana menin minne vain minua viisaammat aina aiemmin minua ohjailivat. Hyvin hellästi mutta varmasti ja ei välttämättä sinne minne mina halusin mennä eikä ainakaan sillä aikataululla. Lääkäri olisi kovin halunnut jo meille määrätä ajankohtaa tai kysyi jo että kenties näemme keväällä. Hän ei varmaan pahaa tarkoittanut, mutta minä tunsin sen saman möykyn rinnassani kuin aiemminkin, että taasko tämä alkaa.

Jatkan yhäkin siis epätietoisuuden rajamailla. Kohti kevättä.

4 kommenttia:

 1. Toivon kaikkea parasta elämäänne <3 Tästä eteenpäin jatkan hiljaisena seuraajana jättäen kaikki blogi-kommentoinnit kokonaan. Olen hengessä kuitenkin mukana :) t Caudensia

  VastaaPoista
 2. Hei Helmi. Kiitos kun kyselet.
  Samassa "jamassa" ollaan, eli odotus jatkuu. Joskin olen sairastanut tässä välissa vaikean masennuksen, tai toivun siitä yhä. Yrittäminen on tauolla, joskin koko ajan mielessä ja nyt ehkä tapetilla tällä hetkellä kovastikin. Siis se mielessä oleminen. Sattumalta vielä juuri kun laitoita tämän kommentin. Ajatuksissa on ollut päivittää blogiakin, mutta jotenkin tätä on väistellyt kun asia on vieläkin liian kipeä.
  Voimia kerätessä on siis aika mennyt. Ja samalla ehkä ikivanhojen solmujen aukaisua on alkanut tapahtua. Ja toisaalta myös ikäkello tikittää sen verta kovaa, että voi olla omalta osalta kohta tämä aihe loppuunkäsitelty.

  Aika siis näyttää mihin elämä kuljettaa. Nyt podetaan, toivutaan ja ehkä eheydytään. Luin sinun kuulumisesi, paljon paljon onnea odotukseenne!

  VastaaPoista
 3. Mukava kuulla kuulumisia, vaikka ei niinkään mukavia kuulumisia. Kai se elämä kantaa, vaikka aina ei siltä tunnukaan. Jaksamisia, mihin ikinä päädyttekin.

  VastaaPoista

Kiitos mietteistäsi.