27.5.2012

No babies?

Turvotus. Alkavat menkkaoireet ja -ilmiöt. Jatkuva hermojen menetysuhka. Kivut siellä.

Ei tästä vain tule mitään Yrittämällä eikä "yrittämättäkään". Jälleenkö yksi kierto lähempänä Hoitoja, jotka alkavat pelottaa päivä päivältä enemmän.

Usko noihin hoitoihin on aika matalalla. Mitenkäköhän ne yleensä onnistuvat? Onnistuuko niissä kukaan kun tuntuu että tarinat mitä minä luen, ovat vain niitä kärsimysnäytelmiä ilman hiventäkään onnea ja onnistumisia. Olen tietty varmaan väärillä sivustoilla noiden onnellisten tarinoiden suhteen eikä halu yrittää niitä ainakaan tässä seuraillessa kasva. Olen jo muutaman kerran huomannut ajattelevani että josko niihin ei mennäkään. Entä mitäs sitten? Elämä ilman lapsia, adoptio, yrittämistä x ajan ja mitäs sitten. 

4 kommenttia:

 1. Usko on minullakin (hoidoissa käyneellä ja syksyllä niitä jatkavalla) hukassa. Mutta koska lähes kaikki foorumituttuni, joiden kanssa olen prosessoinut lapsettomuuden aiheuttamia tunteita, ovat nyt raskaana tai jo synnyttäneet, uskon meillä vielä olevan toivoa. Se kannattelee pahimpien päivien yli.

  Kyllä monet ovat onnistuneet, jopa ne ns. toivottomatkin tapaukset. Miksei siis mekin, kun mitään vikaakaan ei ole löytynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla noitakin hyviä ja positiivisia tarinoita olevan. Kun olen uusi täällä näissä ympyröissä, niin ympyrät siis ovat aika pienet ja seuranta-aikavälikin lyhyt joten en ole vielä saanut kokea sitä hoitojen onnistumisen iloa kenenkään taholta.

   Pessimisti minussa ottaa aina aika ajoin vallan ja usko horjuu. Kun sitä vikaakaan ei ole löytynyt niin on kai vain jaksettava uskoa että jokin näistä keinoista tuottaa tulosta jos se meidän tiemme on.

   Mutta kiitos kommentistasi, tarvitsin kuulla tuon, että onnistuneitakin on! Tiesinhän sen mutta hyvä se on kuulla kun murhe on suuri, niin ei ajattelekaan enää järkevästi.

   Poista
 2. Tilastollisesti muuten 80% hoitoihin lähtijöistä saa lapsen hoitojen avulla. Se on oikeasti tosi hyvä luku pitää mielessä. Ja varmaan yli 80% seuraamistani lapsettomuusblogeista on päättynyt vauvan tuloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 80% on hyvä luku. Erittäin positiivinen.

   Saamassani potilasohjeessa luvataan raskausprosentiksi 30% ensimmäisen alkion siirron jälkeen. Toivotaan, että jos hoidot aloitetaan, kuuluisimme tuohon prosenttiosuuteen.

   Ja minun täytynee etsiintyä lukemaan myös niitä blogeja jossa on jo onnistuttu saadakseni uskoa omaan yrittämiseen.

   Poista

Kiitos mietteistäsi.