16.10.2012

It's alive!

Tänään, ehkä kohta, voin vähän huokaista. Vai lisääkö tämä pelon määrä, en tiedä. Mutta tänään joka tapauksessa näimme ruudulta pienen hurjasti sykkivän elävän sydämen.

Hän (lääkäri nimitti siis häneksi) on elossa, kiinnittynyt, oikeassa paikassa. Alussa. Hyvin pieni. Pienempi kuin piti, mutta elossa. Kiinnittyminen olikin tapahtunut hieman myöhemmin. (En osaa tähän lääketieteellistä kantaa ottaa että oliko tämä huolestuttava asia, muttei ultrannut lääkäri ainakaan huolestunut, ainakaan ulospäin).

Minulla ei ole koskaan ollut kuvia ultrasta, kuvia kohdusta, jonka voisin laittaa jääkaapin oveen. On minulla yksi, mutta siinä ollut elämän alku nukkui jo ikiunta. Tämä huimaa eikä tämä johdu nyt Lugeista.

13 kommenttia:

  1. En usko, että on huolestuttava asia, jos kiinnittyminen on tapahtunut hieman myöhemmin. Jos syke näkyi ja kaikki näytti olevan ok, niin kehityksessä vauva tulee vaan muutaman päivän jäljessä ns. "normaalia", mutta on ottanut jo tiukan otteen kohdusta. Olisi se lääkäri varmasti sanonut, jos tilanne olisi näyttänyt epävarmalta raskauden jatkumisen suhteen :)

    Lisäksi alkuraskaudessa noi mitat on vähän epävarmoja, koska mitattava otus on niin pikkuruinen. Vaikka kuinka suurentelisi, voi mittavirheitä tulla helposti ja millinkin heitto on alkuvaiheessa aika iso, koska silloin viikkolukemat heittää jo parilla päivällä.

    Meillähän papu oli 6,6mm pitkä rv6+6, ja oli päiviin nähden hieman liian lyhyt. Mutta se vahva syke oli se, mitä lääkäri painotti. Se on se tärkeämpi mittari näin aikaisessa vaiheessa. Jos havaittavissa olisi kasvunhidastumaa ja heikko syke/ei sykettä ollenkaan, olisi asia aivan toisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hankaluuksi oli hieman mitata kun tämä on vielä niin pieni. Jotta "mittavirhettäkin" voi vähän olla ja alun matala hormonitaso tukee tätä tämän hetkistä kokotasoa.

      Sydän löi, se tärkeä mittari itsellekin.

      Kiitos Jade. Eiköhän tämä tästä - alkaa pikkuhiljaa uskomaan että tässä sitä nyt ollaan :)

      Poista
  2. Onnea sykkeestä ! <3
    Toivottavasti pelot ja huolet hellittävät pian ja pääset nauttimaan olostasi :)
    Mihinkään muuhun ei kannata uskoa, kuin siihen, että kaikki menee hyvin,
    sillä muuten joutuu kärsimään kahdesti, jos jotain sattuukin.
    (Minusta tuo on kauheen hyvä neuvo, mutta hirveen vaikea noudattaa...)

    Tsemppiä jatkoon! Kulkekoot onni matkassasi, jotta pienokainen lopulta näkee päivänvalon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Silmu. Ja nyt alamme uskoa että tapahtuu vain hyvää <3

      Poista
  3. Meilläkin varhaisultrassa sikiö oli pienempi kuin odotettiin ja lääkäri kertoi sen johtuvan epäsäännöllisestä kierrostani johtuen myöhäisemmästä hedelmöittymisestä ja kiinnittymisestä. Syke kuitenkin nähtiin ja nyt viikot 15+2 meneillään. Ei siis kannata tuosta huolestua:) Tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista
  4. Muistan sen hetken kun näin pienen vahvan sydämenlyönnit ruudulla. Se on hetki, joka kantaa minua tänäkin päivänä eteenpäin. Toivon suuresti, että seuraavassa ultrassa saatte nähdä edelleen tiukasti kiinnipitävän ja kasvaneen lapsenne <3 Onnea hirmuisesti matkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä emme olleet aiemmin kokeneetkaan, nähneet sydämenlyöntejä. Sitä muistellessa <3

      Kiitos Caudensia <3

      Poista
  5. Tää teki mulle niiiin hyvän mielen. :) Toivottavasti pystyt myös huokaisemaan ja nauttimaan raskaudestasi ja toivon muutenkin kaikkea parasta teille kolmelle tälle yhteiselle matkalle. <3

    VastaaPoista
  6. Voi että! Ihanaa, että maailmassa sykkii uusin sydän. :)

    VastaaPoista
  7. Tiedän että kaikki voi mennä vielä pahastikin mönkään. Tiedän että mitä vain voi vielä tapahtua. Mutta minun lienee aika nyt oikesti alkaa toivoa ja ennenkaikkea uskoa että kaikki menee hyvin. Olin eräällä luennolla pari iltaa sitten jossa puhuja muistutti että jos jotain haluaa, oikein kovasti haluaa, sen saa. Ennen pitkää. Skeptinen kun olen, niin tietenkin osa aivoista alkaa jo kehitellä tuohon kyynisiä vastauksia mutta tähän tilanteeseen kaipaan nyt "henkimaailmankin" apuja eli alan uskoa että kaikki vain yksinkertaisesti menee hyvin. Ehkä minä tällä uskomisella ja toivomisellani sen tällä kertaa onnistun saamaan.

    Olette kaikki tärkeitä <3

    VastaaPoista

Kiitos mietteistäsi.