31.8.2012

Viimeinen check up

Viimeinen ultra käyty ennen punktiota. Odotettua kasvua ei vielä ollutkaan tapahtunut ja päätös oli jatkaa pistelyä vielä viikonlopun yli ja punktio siirretty keskiviikolle. Endometriooma estää kasvua kaiketi toisella puolella ja siksi kait sitten vielä pistellään ja toivotaan kasvun jatkuvan.

Olin taas aamupäivän verenluovuttajana tutkimuksiin ja kävin siinä välillä viereisessä huoneessa ultrattavana. Se syömättömyyskö (paasto ennen verikokeita) ja yksinolo klinikalla lie ahdistanut jotenkin niin paljon että oli tooooosi suuri pettymys kuulla ettei ne rakkulat olleet kehittyneet juurikaan tuolla endon takia (toisella puolella siis). Itkeskelin yksikseni vessassa alakuloissani. Kovin tuo muutenkin vei alamaihin. Rahanmeno apteekkiin (lisäannos Puregonia vielä), tieto että tämä endometrioosi nyt OIKEASTI on vahingollinen (kun on aina ajatellut että no ei se nyt oikeesti tee mitään hallaa ja ei ainakaan minulle, olenhan ollut raskaana jo kahdesti hetkisen) ja vaikeuttaa muutenkin elämää kuin vain kipujen muodossa.

Ehkä en ollutkaan vielä valmis siirtymään tästä vaiheesta eteenpäin, koska pahalta se tuntui ja tuntuu edelleen tajuta että homma ei vaan toimi kuten pitäisi (eikä kyllä auta yhtään kuunnella tätä Poetsien Cradled in Lovea tässä taustalla). Siis siirtymään olemaan lapseton. Niinkuin virallisesti. Nyt on kumminkin edes hitunen toivoa kun on vielä kategoriassa Yrittäjä, siis lapsentekokategoriassa. Että ehkä tässä salaa toivoo ja odottaa silti että tämä hoito toimisi kohdallamme, koska yhteisesti olemme siis päätymässä siihen että tämä on se kerta mitä tätä yritetään ja toista kertaa ei tule. Tälle yrityskerralle on ladattu sittenkin siis paljon odotuksia vaikkei niitä mukamas pitänyt ollakaan. Piti vain odottaa ja katsoa mitä tuleman pitää mutta tottahan tuota näkyy toivovan että tämä nyt onnistuisi. Ja sitten toisaalta käyn koko ajan päänsisäistä keskustelua itseni kanssa että mikä onni, etten ole vanhempi/äiti. Ei tarvitse taistella teinien kanssa eikä kasvattaa lasta ja ottaa vastuuta hänen tulevaisuudestaan ja siitä millainen se hänen kohdallaan tulisi kenties olemaan.

Kamala väittelyshow menossa päässä. Tämä kaunis aurinkoinen päivä ei nyt jaksa valaista sisälleni asti. Väsymys ja pettymys.

2 kommenttia:

  1. Vai sullakin menee lisäpistelyksi :I Mulla tuli sama tuomio tänään, ja pistokset jatkuu viikonlopun yli. Maanantaina vielä yksi ultra ja luultavasti keskiviikkona punktio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, yksi taisi olla 16 mm ja muut 13 mm. Jos nyt enää oikein muistan. Endon viereiset olivat niitä pikkiriikkisiä.

      Poista

Kiitos mietteistäsi.