11.9.2012

Oireyhtymiä ja lääkkeitä

Niska-pääoireyhtymä. Niska siis jumissa ja sattuu eikä kärsi päätä kääntää. Tulehduskipulääkityskuuria ei voi nyt sattuneesta syystä syödä enkä enää iljennyt jäädä sairaslomallekaan parantelemaan. OMT-fysioterapiaa ja panadolia. Ja aika kai tän parantaa. Kun lääkitäkään ei oikein voi, muuta kuin kipua.

Lugesteroni-kaupassa sitten selvisi etteivät ne olekaan Kela-korvattavia lääkkeitä! Ja just kun tuli kotiin ilmoitus että lääkekatto on täynnä eikä tarvitsisi maksaa kuin omavastuu. Niin kas vain, ei ole tän lääkkeen kohdalla jota käytetään kenties se seitsemän viikkoa.

Tyhmää edes valittaa, alkio on kyydissä ja sitä rataa. Nyt pitäisi siis elämän olla mallillaan eikä tarvetta valitukselle. Mutta eipä tuo elämä tai olotila ole miksikään muuttunut. Toivoa ei uskalla eikä vain voi vielä ajatella että entäs jos sitten....suuntaan tai toiseen.

Eli positiivisen odotusta. Sanan kaikessa merkityksessä.

15 kommenttia:

  1. Ai teillä on ohjeistuksena jatkaa plussan jälkeenkin lugeja vai? Meillä loppuu testipäivään, oli testin tulos mikä hyvänsä. Tosin viimeksi mä sain lopettaa jo ennen testipäivää, kun vuoto alkoi ja testit näytti negaa :S

    Tuo korvaamattomuus on kyllä ärsyä, mutta onneksi ei ole ihan hirvittävän kallis lääke kyseessä kuitenkaan. Ei tässä muutamat kympit vielä missään tunnu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, viikolle 7 kai pitäisi jatkaa. Tai sitten vain siihen negatestiin asti.

      Ehkä se just ärsytti kun olin siinä uskossa että se on nyt sitten halpa loppuvuosi lääkeasioissa tiedossa, mutta ei. Ja onneksi nuo maksavat vain 17 ja risat euroa/paketti.

      Poista
    2. Meilläkin ohjeistetaan luget seitsemäksi viikoksi tukemaan paitsi alkion kiinnittymistä, myös tuota alkuraskautta. (Mikä tuntuu kyllä juuri nyt niin kaukaiselta ajatukseltakin, että tuntui ihan vaikealta edes kirjoittaa koko sanaa tähän.) Mutta toivottavasti niitä ällötyksiä pääset käyttämään koko täyden ajan. :)

      Poista
    3. Meilläkin oli ohjeistus vain sen kaksi viikkoa. Pakkausselosteessa kyllä mainittiin vielä jatkoajasta mikäli raskaana. En muistanut siitä klinikalta kysyä ja vain tuon kaksi viikkoa niitä sitten käytin. Mulla oli käytössä Lutinus ja siinä tuli mukana asetin (todella helppo käyttää - jotkut ovat valitelleet siitäkin) ja mun mielestä ei sotkenut niin paljon kuin muut käyttämäni emätinpuikot. Annostus oli 1 puikko kolmesti päivässä. Vaikkei lääkitys jatkunutkaan "ohjeen" mukaan on kyytiläinen matkassa pysynyt. Hyvä niin! :)

      Poista
    4. Onnea Sally kyytiläisestä :)
      Noita asettimia minäkin ehkä näihin Lugeihin kaipailisin. Oliskohan palautteen paikka :)

      Poista
  2. Voi niskat! Mun ei onneks juurikaan oo selkävaivoista tarvinnu kärsiä kun tuo mies opiskelee hierojaks niin apu on aina ollut lähellä. Ainoo on tuo issiashermo kun sille ei tahdo kukaan saada mitään tehdyksi. Kauankos joudut vielä muuten odottelemaan että uskaltaa testiä tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä muusta kuin että verikoe(testi) on ensi perjantaina eli se kaksi viikkoa siirrosta.
      Ai että aiemminkinko voisi testata!

      Poista
    2. Mulle sanottiin et aikaisintaan pp10 saa testata, mutta pp14 saa varman tuloksen. Meillä ei veritestiä ollut ollenkaan. Ja tehtiin ICSI kahden päivän viljelyllä (vaikkei tekotavalla taidakaan olla merkitystä tässä yhteydessä). Digitestillä testasin plussan pp11.

      Poista
  3. Lugesteronit tosiaan eivät ole korvattavia. Meidänkin klinikalla oli ohjeistus jatkaa niitä sinne 7. viikolle asti. Minusta oli outoa, kun monessa muussa paikassa ne lopetettiin heti plussan jälkeen. Ja minä panikoin kun sillontällön unohtelin yhden sieltä täältä. Taisin kyllä sitten omatoimisesti lopetella ne siinä vähän ennen. Minulle jäi niitä vielä yksi täysi paketti käyttämättä, kun en vaan viitsinyt enää käyttää niitä.

    Ja minä sain ekan plussan PP4 (siirtopäivä oli PP0) eikä se sen jälkeen hävinnyt :) Testasin joka päivä PP4 lähtien ja ihmettelin viivoja. Alkuun ne olivat tositosi haaleita ja sitä yritti tiirata, että vahvistuvatko ne..

    Ja pikkuhiljaa kohti sitä testipäivää viivat sitten alkoivat vahvistumaan. Ja viikko testipäivästä viiva oli sitten jo oikein kunnollinen.

    Minä perustelin sen testaamisen PP4 sillä, että testaan näkyykö Ovitrelle vielä.. En tiedä mikä näkyi, mut haaaaleanhaalea haamu sieltä silloin jo pilkisti :)

    Toivottavasti saat positiivisia uutisia sitten, kun se testin aika on (oli se kotona tai missä hyvänsä)...

    Tsemppiä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun ei pitäisi tietää tällaisia, varmaan pitää sortua testailemaan ennen verikoetta nyt kun nämä asiat on tiedossa :)

      Poista
  4. Niin ja piti vielä sanoa, että paranemisia niskojen kanssa. :( Ei ole kyllä hääviä! Toivottavasti pian helpottaa ja kivut loppuu.

    Jos haluat käydä tiiraamassa minun tekemiä testejä PP4 lähtien, niin ne löytyy tuolta minun blogista ja välilehdeltä Pieni TT. Siellä on kuvat piinapäivien testeistä (tein niitä noin 100e edestä - käytännössä noin 3 testiä/pv)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin tiirailemassa testailusi :) Jännittäviä aikoja!

      Poista
  5. Jännittäviä päiviä! Pidä kiinni positiivisesta mahdollisuudesta, ei ole nyt mitään syytä uskoa, ettei voisi kiinnittyä!

    VastaaPoista
  6. Kiinnittymistsemppejä huomiselle!
    Ymmärtääkseni n. pp6 aloittaa 2-päiväiset alkiot porautumisensa kohdun limakalvoille <3

    VastaaPoista
  7. Kiitos Jade ja kaikki muutkin <3
    Mukava on kun on tietäviä joukossa kun itselle nämä asiat on niin uusia ja toisaalta itseni tietäen, tieto lisäisi tuskaa joten pysyttelinkin varmaan tietoisesti vähän vähemmällä jottei pää mene enempää sekaisin.

    VastaaPoista

Kiitos mietteistäsi.